Dječji vrtić Planet mašte 10. svibnja 2021. godine proslavio je svoj 2. rođendan. Ove godine slavlje je upriličilo i obilježavanje Eko projektnog dana s obzirom da vrtić nosi i titulu Međunarodne Ekoškole.

Aktivnosti koje su se provodile predstavljaju okosnicu vrijednosti i ciljeva koje vrtić njeguje. Implementiranje  odgoja i obrazovanja za okoliš u sve segmente odgojno obrazovnog procesa. Svakodnevnim eko aktivnostima razvijamo djetetovu svijest da je čovjek neraskidiv dio prirode i važan u njezin očuvanju. Za svečani Eko projektni dan aktivnosti su bile raspoređene po različitim punktovima na kojima su se izmjenjivale odgojno – obrazovne skupine. S obzirom na pedagoške ciljeve i eko vrijednosti punktovi su bili raspoređeni na vanjskom prostoru vrtića te livadama u bližoj okolici. Djeca su imala priliku saditi biljke u vlastitom povrtnjaku, izrađivati prirodnu boju, izrađivati sjemene eko bombice, kreirati prirodninama, kretati se prirodnim poligonom uz načela ntc sustava učenja, igrati igre naših predaka… Izrađene sjemene eko bombice djeca su kao uspomenu na ovogodišnji Eko projektni dan ponijela kući te sa svojim bližnjima  oplemenila mjesta parka,vrta i dr. na kako drugačije nego na prirodan način (Sjemena Eko bombica – može i drugačije, može i šarenije).

Kao vrhunac slavljeničkog dana djeca su organizirala piknik na obližnjim livadama uz zdravu tortu i prirodni sok iz vrtićke kuhinje. Nema ništa ljepše od dječjeg osmijeha i radosti kojim veličaju dan svog vrtića na najprirodniji mogući način, boravkom i kretanjem na otvorenom i u prirodi…

 

“Sve knjige sam zatvorio, a samo jedna će ostati svim očima
otvorena za svagda, knjiga prirode.”
J. J. Rousseau