Ponosno objavljujemo kako smo osnivači projekta „Let the mask have a connecting task“ na europskoj odgojno obrazovnoj platformi e twinning. Želja nam je putem ove platforme povezati se sa drugim vrtićima i međusobno razmijeniti znanja, iskustava, doživljaje karnevalske  tradicije različitih krajeva Hrvatske i Europe.

Projekt “Let the mask have a connecting task!” će omogućiti djeci rane i predškolske dobi iz različitih krajeva (gradova i država) stjecanje iskustva sudjelovanja na virtualnoj povorci. Vrijednost ove ideje ogleda se u nemogućnosti za fizičkim doživljajem sudjelovanja na međunarodnoj karnevalskoj povorci zbog pandemije COVID-19. Ovim projektom djeci će se

omogućiti međusobno upoznavanje i učenje o različitim kulturnim običajima i specifičnosti krajeva iz koji dolaze. Izražena je dimenzija sukonstrukcije vlastitog učenja od svojih vršnjaka gdje će djeca jedni drugima putem različitih web alata i aktivnosti prikazati specifičnosti i zanimljivosti kraja iz kojeg dolaze. Nadalje, posebnost ovog projekta ogleda se i u stjecanju osjećaja pripadnosti i povezanosti s kulturnom baštinom svog kraja, ali i poštivanje i uvažavanje različitih kultura iz europskog i svjetskog konteksta. Zanimljivo će biti vidjeti što maskiranje i karneval predstavljaju za određenu kulturu.

Neke od aktivnosti koje će se provoditi putem projekta su : predstavljanje vrtića, grada, države i karnevalske kulture ( običaji, tradicijske maske, tradicijska jela, izbor kralja i kraljice karnevala, maškarani veseli petak…) iz koje dolazimo. U suradnji s roditeljima izradit će se karnevalske maske od recikliranih materijala, jer kao vrtić ponosno nosimo titulu Međunarodne ekoškole, koje ćemo ponosno predstaviti na virtualnoj dječjoj povorci.

Finale našeg predstavljanja u projektu obilježit ćemo dječjom karnevalskom povorkom koja će se održati u ponedjeljak, 15. veljače 2021. u prostorima našeg vrtića te povorkom bližom okolicom.