Tjedan zdravlja obilježili smo aktivnostima koje se nadovezuju na ono što i inače, u svrhu poticanja zdravlja i cjelokupnog razvoja djece, provodimo u našem vrtiću.

S obzirom na to da vrtić ima vlastitu kuhinju u kojoj se pripremaju jela od zdravih namirnica iz lokalnih OPG-ova, djeca svakodnevno konzumiraju raznovrsnu i zdravu prehranu. Tako smo priču o namirnicama koje su zdrave za naše tijelo proširili u aktivnosti izrade plakata „Zdravo tijelo“ koji putem fotografija prikazuje i ostale navike koje pridonose našem zdravlju (tjelesna aktivnost, odmaranje, druženje s prijateljima, čitanje, dovoljan unos tekućine).

Jedne od provedenih aktivnosti su i sljedeće: Pokaži pokret, igra kockom (na svakoj stranici kocke je slikovno prikazan jedan pokret koji djeca trebaju imitirati),  Glava, ruke, trbuh; Ruke gore, ruke dole (izvođenje pjesme uz pokret), Kako sve koristiti tijelo dok crtamo (aktivnost crtanja dvjema rukama na velikoj površini na podu), Poligon u sobi dnevnog boravka, Tjeloglazba – kako tijelo proizvodi zvuk (pucketanje prstima, lupkanje nogama, trljanje dlanova….), Kako vježbati s gumenom trakom? (istraživanje mogućnosti korištenja gumene trake u svrhu vježbanja), Šetnje bližom okolicom i posjeta novom fitness parku u okolici vrtića.

Kako nam je bilo, pogledajte u priloženoj prezentaciji!